Президентът Румен Радев наложи вето на § 6 от Преходните

...
Президентът Румен Радев наложи вето на § 6 от Преходните
Коментари Харесай

Президентът наложи вето над мораториума за нови лекарства

Президентът Румен Радев наложи несъгласие на § 6 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година, оповестиха от " Дондуков " 2. Това е противоречивият параграф, предусещащ заледяване на финансирането на нови лечения и избрани лекарствени групи през идната година, който провокира мощно публично неодобрение измежду пациенти и пациентски организации.

Президентът смята, че се основава друго отнасяне на здравноосигурените лица през 2018 година и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ, се споделя в претекстовете към решението за несъгласие. Лимитираният финансов запас за здраве постанова усъвършенстване на разпределението, разходването и контрола на наличните средства, регистрира президентът. Това, обаче, не може да е за сметка на конституционните права на жителите и обществената правдивост, се споделя още в претекстовете към решението, които можете да прочетете тук.

Наложеното от президента несъгласие значи, че тази част от закона би трябвало да бъде прегледана и гласувана отначало в пленарна зала.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР