Президентът Румен Радев награди турския посланик Хасан Улусой с орден

...
Президентът Румен Радев награди турския посланик Хасан Улусой с орден
Коментари Харесай

Президентът награди с "Мадарски конник" първа степен турския посланик Хасан Улусой

Президентът Румен Радев награди турския дипломат Хасан Улусой с медал „ Мадарски конник” първа степен. Държавният глава посочи приноса на Улусой за развиването на българо-турските връзки.

От своя страна турският посланик, чийто мандат в България изтича, обърна внимание на множеството двустранни визити, извършени през последните две години. Като най-важната открои тази на турския президент Реджеп Ердоган в България.

Енергетиката и защитата са единствено част от множеството сфери, в които България и Турция задълбочиха връзките си през последните 2 години, когато бе мандатът на дипломат Хасан Улусой, съобщи президентът Румен Радев на церемонията за връчването на високото държавно отличие.

" То е справедливо самопризнание за приноса му за развиване на връзките сред България и Турция и за задълбочаване на политическите, икономическите и културните връзки сред нашите страни ", сподели президентът.

От своя страна дипломат Хасан Улусой означи добросъседските и другарски връзки сред София и Анкара. Затова избра да приключи с коледно благопожелание към българите и дипломатическите представители на другите страни, които участваха на церемонията. Улусой назова страната ни " втори дом " и призна, че тя ще остане надълбоко в сърцето за цялото му семейство.

Мандатът му в България завършва, а упованията са постът да бъде стихотворец от Айлин Секизкьок.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР