Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас

...
Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас
Коментари Харесай

Президентът удостои посланика на Хърватия с орден Мадарски конник първа степен

Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с медал " Мадарски конник " първа степен. Дипломатът беше удостоена с висшето държавно отличие за нейния принос за задълбочаване на политическото, икономическото и културното съдействие сред България и Хърватия.

 © Българска телеграфна агенция
" В основата на другарските връзки сред България и Хърватия са дълбоките исторически и културни връзки сред нашите нации и със своята дейна активност дипломат Алайбег даде нов подтик на съдействието на всички равнища в двустранните връзки ", съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала на " Дондуков " 2.
 © Българска телеграфна агенция
Нашите общи цели и споделени полезности намират своя израз и в ефикасното съдействие в границите на Европейски Съюз и НАТО, съобщи президентът и напомни цялостната поддръжка, която страната ни получи от Хърватия за целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 © Българска телеграфна агенция
Българският народ и страна са в сърцето ми, а България постоянно ще бъде мой втори дом, съобщи дипломат Лйерка Алайбег и благодари за достойнството да бъде удостоена с висшето държавно отличие. Тя посочи значимата роля и отговорността, която България и Хърватия имат в района и помощта, която те оказват за европейската вероятност на прилежащите страни.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР