Президентът Румен Радев критикува остро Продължаваме промяната и ги обвини

...
Президентът Румен Радев критикува остро Продължаваме промяната и ги обвини
Коментари Харесай

Радев: Аз бях първият излъган от Продължаваме промяната и сега плащам цената

Президентът Румен Радев подлага на критика остро " Продължаваме промяната " и ги упрекна в неистина и " шмекерия ". Държавният глава приказва пред кореспонденти по време на визитата си в Албания, като употребява опцията, с цел да разяснява вчерашно изявление на съпредседателя на партията Асен Василев, че президентът и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов провеждали чести срещи.

" Дали се срещам постоянно с господин Борисов? Разбира се, че не. Но това не е първата неистина на господин Василев. Аз бях първият измамен, когато се доверих на тези хора, и в този момент заплащам цената за своята наивност ", сподели Радев.

Той уточни, че е позволил " неточност ", като е дал късмет на Кирил Петков и Асен Василев, и ги упрекна, че са откраднали " вярата ни за смяна ".
Двамата съпредседатели на Политическа партия бяха служебни министри в първия кабинет, назначен от Радев през 2021 г.След това обаче осъществиха личен политически план и се явиха на парламентарните избори на 14 ноември същата година, които завоюваха.
Президентът направи отпратка към автократичния модел на ръководство, който българите са надживели, и съобщи, че те ще надживеят и " тази шарлантания ".

Радев отхвърли да разяснява за министър председател, излъчен с мандата на ГЕРБ, с думите, че решението зависи напълно от Народното събрание.

Той не пожела да каже и дали ще наложи несъгласие върху законопроекта за, който беше признат предходната седмица в Народното събрание с поддръжката на така наречен " хартиена коалиция " в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Радев обаче изясни, че към този момент е събрал юридическия си екип, който преглежда плана " в най-големи елементи " и ще се произнесе с решение на по-късен стадий.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР