Президентът Румен Радев, който е в Брюксел за заседанието на

...
Президентът Румен Радев, който е в Брюксел за заседанието на
Коментари Харесай

Радев: Путин едва ли ще дойде в България, така че какъв арест?

Президентът Румен Радев, който е в Брюксел за съвещанието на Европейския съвет, разяснява пред публицисти тематиката със заповедта на Международния углавен съд в Хага издаде заповед на задържане на Путин поради военни закононарушения в Украйна.

" Отношенията сега сред страните членки и Руската федерация не са такива, че да допускат посещаване на президента на РФ в България, тъй че въпросът е неправилен ", отвърна Румен Радев на журналистическо запитване дали управляващите ни ще арестуват Путин, в случай че се появи у нас.

Президентът назова спекулации изказванията, че страната ни поддържа въпреки всичко договорката за доставка на муниции за Украйна. И обясни, че ние поддържаме единствено общата политическа рамка във връзка с Киев, само че присъединението към общата социална поръчка за един милион снаряда е единствено по избор. Нашата страна с измежду десетте страни, които няма да се включат в нея, изясни Радев.

„ 17 страни поддържат съглашението за обезпечаване на 1 млн. 155-милиметрови снаряди за Украйна, а 10 страни не я поддържат. България не е част от тези 17 страни, които поръчват снаряди за Украйна ”, отсече Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР