Президентът Румен Радев коментира, че опциите за служебен премиер са

...
Президентът Румен Радев коментира, че опциите за служебен премиер са
Коментари Харесай

Румен Радев: Опциите за служебен премиер са изключително стеснени

Президентът Румен Радев разяснява, че вариантите за длъжностен министър председател са извънредно стеснени. На въпрос на Българска национална телевизия дали към този момент е наясно кого ще назначи за министър-председател, президентът отвърна, че ще отговори откакто беседва с всички евентуални благоприятни условия.

" Опциите са извънредно стеснени. Виждате, че има редица проблеми и във връзка с съгласуемост. Така, както бяха направени тези промени, всевъзможни подводни камъни могат да се появат в този развой. Аз към този момент заявих, че ще направя всичко допустимо да извърша условията на конституцията, без значение какъв брой неприятни са тези промени ", разяснява президентът.

Румен Радев взе участие в конференция във връзка 20 години от применатето на страната ни в НАТО. Форумът събра съвсем целия политически и дипломатически хайлайф у нас.

В отговор на журналистически въпроси министри от кабинета разясниха бъдещето на служебното държавно управление и своето лично.

Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи в оставка:

" Смятам, че е от изгода на страната да няма безвремие, само че това не значи да бъдат претупвани неща и няма изясненост за идващите стъпки. Така че за мен водещо е да има изясненост. Това, което знам е, че до ден финален на това държавно управление ще бъда вицепремиер и министър на външните работи и ще продължа да си правя съзнателно работата ".

Тодор Тагарев, министър на защитата в оставка:

" При състояние, че не съумяха да се договарят за постоянно държавно управление, което беше най-хубавият вид, в този момент най-малко бързо да бъде основано служебно държавно управление и да си минем през всички процедури и да търсим още веднъж едно трайно устойчиво решение. Ситуацията в областта на сигурността е толкоз комплицирана, че не можем да си позволим да останем в безтегловност за дълго ".

Калин Стоянов, вътрешен министър в оставка:

" На който и да му се наложи да провежда избори, главното нещо, което би трябвало да свърши, е те да бъдат почтени и спокойни ".

Богдан Богданов, стопански министър в оставка:

" Работим все още да си осъществим дилемите, които са ни по проект, тъй че проекти в допълнение не вършим ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР