Президентът Румен Радев категорично се опитва да отблъсне от себе

...
Президентът Румен Радев категорично се опитва да отблъсне от себе
Коментари Харесай

Десислава Атанасова захапа здраво Румен Радев и го удари по болното място - иска ли да е с БСП

Президентът Румен Радев изрично се пробва да отблъсне от себе си сянката на Българска социалистическа партия, тъй като тя явно доста му тежи, съобщи в " Офанзива с Любо Огнянов " депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка обръщението на президента, в което той разгласи, че настоящето ръководство няма опция.

 
" Последното му послание към нацията съдържаше следните послания: настоящето ръководство няма опция, зачертава доста ловко " Визията за България " на Българска социалистическа партия, зачерта и тези 1,8% извънпарламентарна съпротива, които са доста шумни, само че единствено това ", заключи Десислава Атанасова.
 
" Не знам дали Българска социалистическа партия одобряват тази констатация като тласък, само че би трябвало съществено да се замислят каква съпротива са, могат ли да бъдат опция, и щом президентът им споделя, че не са, тогава да трансформират нещо ", предложи тя на опозицията.
 
За забавения президентски автограф върху указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар, с цел да бъде назначен за вътрешен министър, и оценката, че обществото е сериозно към кандидатурата му, Десислава Атанасова сподели: " А по какъв начин преди една година оценката му беше много по-различна при назначението му за основен секретар.
 
Докато определението за " мърлява работа " не е негово, а е откъс от премиера за онази акция в град Харманли на това кръгово кръстовище за обвинявания неработоспособен с триколката, а не на отговорния, който се оказа татко на президента.
 
Не загатвам нищо, само че няма добър отзив президентът, който следва да е еднообразно далечен от всички партии, да прави мнения към който и да е от Министерски съвет, което разрушава доверието и престижа на институциите. 
 
До този миг президентът не откри мотив или време да показа мислите си пред определените в Парламента - той прави сходни мнения някъде по някакви събития. Но при съвсем 2-годишен собствен мандат не пристигна на откриването на сесии или при нов политически сезон да каже някои неща ", напомни Десислава Атанасова.
 
Според нея забавеният президентски автограф върху указа за Младен Маринов " не донесе политически дял на никого, още повече на президента. "
 
По мотив идния избор на нов основен секретар, който би трябвало да се съгласува с президента, тя показа: " Сега в член 36 на Закона за Министерство на вътрешните работи има такава съгласувателна процедура с президента за избора за основен секретар. Това не значи, че президенът може да показва кой какви качества има и дали утвърждава една кандидатура. Цялата отговорност се носи от Министерски съвет, респективно от премиера ".
 
За предлагането на някогашния длъжностен министър председател Стефан Софиянски вътрешното министерство да премине към президента, Десислава Атанасова разяснява: " Учудвам се, че господин Софиянски го прави - за това би трябвало Велико национално заседание,  нова Конституция, само че не виждам болшинство за тази концепция ". 
 
На въпрос на водещия Любо Огнянов дали ГЕРБ има кандидатура за парламентарен арбитър, Десислава Атанасова бе сбита: " Имаме, само че няма да ви я оповестя - идващ въпрос? "
 
Запитана каква позиция ще заеме България по отношение на наказателната процедура против Унгария в еврокомисията, Десислава Атанасова напомни: " България има позиция, взета на съвещание на Министерски съвет, само че не е обвързана с решение на Министерски съвет, тъй като тематиката не е препоръчана на дневен ред. А тогава позицията на България ще е такава, каквато сме определили. Фактите: евродепутатите на ГЕРБ от групата на ЕНП, са дали своят вот срещу глобите против Унгария, господин Станишев е дал своя вот " за ".
 
Накрая Десислава Атанасова разгласи, че няма аргументи за осъществяване на предварителни избори следващата година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР