Президентът Румен Радев изненадващо отказа предложението на служебния кабинет да

...
Президентът Румен Радев изненадващо отказа предложението на служебния кабинет да
Коментари Харесай

Президентът Радев отказа на Главчев: Няма да ръководи делегацията за срещата на НАТО

Президентът Румен Радев изненадващо отхвърли предлагането на служебния кабинет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон. Новината пристигна от пресцентъра на президента.

В известието се добавя, че президентът не приема някои положения от признатите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до задължения, които страната ни поема по отношение на войната в Украйна.

" Вчера, 26 юни 2024 година, Министерският съвет утвърди рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация, да изложи признатите рамкови позиции и на тяхна основа " да утвърждава и/или утвърждава " показаните на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ".

" Държавният глава и висш главнокомандващ постоянно е упорствал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишение на националния защитителен потенциал, за усилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на НАТО ".

" От първия ден на войната в Украйна президентът остро осъжда съветската експанзия. На националните и интернационалните конгреси президентът Радев постоянно е поддържал всички детайли на груповия метод за гарантиране на сигурността, за повишение на отбранителните качества, използването на районните проекти на Алианса и увеличение на средствата за защита ", се споделя в известието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР