Президентът Румен Радев изненада днес жителите на гърменското село Рибново

...
Президентът Румен Радев изненада днес жителите на гърменското село Рибново
Коментари Харесай

Голяма чест за село Рибново! Президентът Румен Радев и областният управител Н. Шушков станаха част от традиционния селски събор 

Президентът Румен Радев изненада през днешния ден жителите на гърменското село Рибново и дружно с регионалния шеф на Благоевград Николай Шушков, по чиято покана бе в региона, станаха част от обичайния събор на селото. Хиляди поданици на Рибново, пристигнали от целия свят и цяла България излязоха на селския площад, с цел да видят от близко значимите посетители и поздравят персонално президента Радев.

Той от своя страна не скри възхищението си от селото и традициите му, поздрави хората, които срещаше по улиците на атрактивното село, известно с неповторимите си обичаи, забавните си сватби, рисуваните булки и извънредно работливото си население.

Голяма част от жителите на Рибново работят зад граница, само че постоянно се връщат, когато в селото има женитба или събор. На сватбите им се събира цяло село, а булката и младоженеца получават всевъзможни великодушни блага, които обезпечават живота им дълги години.

" Тези хора са неповторими, в действителност, селото е китно и красиво и съм удовлетворен, че през днешния ден бяхме тук. Благодаря на президента, че одобри поканата ми да гостуваме в Рибново, без значение от многочислените си виновни задължения, сподели регионалният шеф Н. Шушков.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР