Президентът Румен Радев има право да наложи вето. Учуди ме

...
Президентът Румен Радев има право да наложи вето. Учуди ме
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Учуди ме публичната артикулация на президентското вето

Президентът Румен Радев има право да наложи несъгласие. Учуди ме обществената артикулация на дейностите му. В миг на изключително състояние всички работим координирано. Беше редно и можеше тези неща да се чуят по време на разискванията.
Това съобщи пред bTV външният министър Екатерина Захариема.

" Идеята за свободата на словото беше да се ограничи по-скоро свободата на лъжата. Днес коментирахме и това с останалите министри в Европейски Съюз - голямата дезинформация в тази обстановка ", изясни още Захариева.

Все още има доста български жители в чужбина, които желаят да се приберат, изясни още външният ни министър.

" В момента се опитваме да помогнем на 10 наши сънародници, които са блокирани в Сенегал, които са отишли там на туризъм. Туристите стават все по-малко. В момента главно българи, които живеят в чужбина, желаят да се върнат у нас поради пандемичната конюнктура ", разяснява Захариева.

" В Сенегал нямаме посолство, нямаме и консулство. Днес на съвет с останалите министри в Европа бе подложен въпросът за координираните дейности. Затворените европейски граници са другият проблем ", котегорична бе Захариева.

По думите и сега държавите-членки желаят да приберат своите жители от трети страни, само че в това време има същите вътрешни спорове поради блокираните граници.

" Неподустимо е да няма обезпечен директен и безпроблемен трафик, с цел да може да се приберат хората по домовете си. С дни стоят блокирани жители, с цел да чакат да се отвори прозорец ", изясни още външният ни министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР