Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Иляна Йотова встъпват в длъжност

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Иляна Йотова встъпват в длъжност
Коментари Харесай

21 салюта и камбанен звън - Президентът Радев започва официално втория си мандат |

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Иляна Йотова встъпват в служба през днешния ден за втория си мандат, формалната гала е от 11:00 часа на площад “Свети Александър Невски ” в София. 

Гражданите, които желаят да участват на ритуала, ще минават през три пункта за инспекция - при улиците „ Шипка “ и „ Париж “; при ул. „ Раковска “ и ул. „ Оборище “ и при южната страна на храм-паметника „ Св. Александър Невски “. Те ще бъдат отворени след 9,45 часа, заяви НСО. 

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически произведения и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до церемонията. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран, прецизират от Националната работа за защита. От 8 до 13 часа е неразрешено потреблението на дронове в региона. 

Президентът Румен Радев ще дойде на площада в 10,57 часа, две минути преди него ще пристигна вицепрезидентът Илияна Йотова. Пред паметника на Незнайния боец към този момент ще бъдат издигнати представителните елементи на Българската войска. 

В 11.00 часа президентът ще одобри рапорта на началника на караула, ще се поклони пред Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния часовой. След като одобри строя, Румен Радев, ще се качи на трибуната и ще произнесе слово. 

Гвардейският внушителен духов оркестър ще извърши химна на България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили, планува програмата на церемонията. 

Държавният глава ще постави венец и ще отдаде респект на починалите за свободата на България пред Паметника на Незнайния боец. После Радев ще одобри тържествения марш на почетния часовой. До престрояването на караула за прекосяване в церемониален марш ще звучи камбанен звън.

В 11.45 часа пред парадния вход на " Дондуков " 2 шпалир от гвардейци ще посрещне президента и висш главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. 

Организация на движението 

До привършване на събитието се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите ангажирани с мероприятието, на паркингите на пл. „ Св. Ал. Невски ” и пл. „ Николай Гяуров ”.

От 07.00 до 12.30 часа се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления по ул. „ Оборище ” сред ул. „ Г.С. Раковски ” и бул. „ Васил Левски ”; по ул. „ 15-ти ноември ” сред бул. „ Цар Освободител ” и пл. „ Св. Ал. Невски ”; по ул. „ 11-ти август ” сред ул. „ Врабча ” и ул. „ Оборище ”; по ул. „ Дунав ” сред ул. „ Оборище ” и ул. „ Врабча ”; по ул. „ Париж ” сред ул. „ Московска ” и ул. „ Врабча ”.

От 09.00 часа до привършване на мероприятието се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. „ Леге ” сред ул. „ Съборна ” и бул. „ Цар Освободител ”; по бул. „ Цар Освободител “ сред бул. „ Кн. Александър Дондуков “ и ул. „ Г.С.Раковски “, единствено при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР