Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред
Коментари Харесай

Какво очакват депутатите от втория мандат на Румен Радев?

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поставиха клетва пред 47-ото Народно заседание за втория си мандат на „ Дондуков “ 2.

Но какво чакат народните представители от втори мандат на двойката Радев-Йотова?
НА ЖИВО: Румен Радев и Илияна Йотова поставят клетва (ВИДЕО)
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поставят клетва за втория си мандат пред Народното събрание. Тържествената цере...
Прочети повече
„ От " Продължаваме промяната " оценяваме високо първия президентски мандат на Румен Радев и Илияна Йотова. Президентската институция бе единствената, която застана зад законния митинг на българските жители “, разяснява в коридорите на Народното събрание депутатът Петър Куленски.

Очакванията на " Продължаваме промяната " са президентът да продължи да извършва конституционните си пълномощия, като балансира сред обособените управляващи.

„ Един от главните цели на съдружното ръководство е правосъдната промяна и президентската институция може да сътрудничи в реализирането ѝ “, добави още Куленски.

" За нас президентската институция е значима, тъй че във всеки един миг ще се обръщаме за разговор с нея за разрешаване на рецесиите ", сподели той.

По думите му държавното управление ще се преценява, в случай че президентът наложи несъгласие по дадена тематика, стига то да е стимулирано.

Радев и Йотова поставят клетва пред Народното събрание на 19 януари
Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание на 19 януари....
Прочети повече
Не толкоз ласкави в думите си бяха от. Тома Биков дефинира първия мандат на Радев като „ борба с предходното държавно управление “. „ Това докара до война сред институциите в миг, в който българската страна трябваше да показва единение. Не виждам знаци от страна на президента, че и вторият му мандат няма да мине по този метод ", добави Биков.

" Президентът, като проектант на актуалното ръководство, би трябвало първо да консолидира личното си ръководство и да направи по този начин, че държавното управление да стартира да взема решение проблемите на хората. Всичко останало, с лозунги, със заклинания, би трябвало да остане в границите на първия мандат ", разяснява още депутатът.

Според Биков президентът ръководи страната и носи отговорност за актуалното държавно управление.

„ Емпиричният опит демонстрира, че президентът е податлив да злоупотребява с властта си в президентството “, съобщи на влизане в Народното събрание Даниел Митов от ГЕРБ. Той също съобщи, че не може да има по-различни упования от президента от това, което е видял досега.

Според него поради президента даже би трябвало да обмислим дали да не премахнем институцията " длъжностен кабинет ".

Излязоха резултатите от PCR тестванията на премиера и президента
Днес изтече тридневна карантина на премиера Кирил Петков и президента Румен Радев, откакто им бе наложена такава поради позитивният...
Прочети повече
първият мандат на Румен Радев е бил сполучлив. „ Българският народ също даде своята оценка с безапелационната му победа на изборите “, разяснява депутатът Атанас Зафиров.

Според него във втория си мандат президентът би трябвало да покаже „ своята безапелационна функционалност да бъде същински обединител на нацията, тъй че президентската институция да бъде един поръчител и за метода, по който българското общество ще премине през тези рецесии “.

От Движение за права и свободи бяха сбити. „ Надяваме се, че всички ще работят съгласно клетвата, която са положили. Всички би трябвало да съблюдават Конституцията и законите на страната “, сподели зам.-председателят на партията Халил Летифов.


„ Надявам се президентът да се издигне над политиката “. Това съобщи ген. Атанас Атанасов от " Демократична България " . И добави: „ Институциите са длъжни да си взаимодействат без значение кой ги съставлява, с цел да може да работят за хората. Конфронтацията сред тях не дава никакъв резултат “.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР