Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати

...
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати
Коментари Харесай

Крал Фелипе VI и кралица Летисия посрещнаха Румен Радев и съпругата му в двореца Сарсуела

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева бяха посрещнати с публична гала от Негово Величество крал Фелипе VI и Нейно Величество кралица Летисия в двореца "Сарсуела " в Кралство Испания, където организираха среща , оповестиха от Президентството на Република България.

Президентът Румен Радев е на посещаване в Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI .

Това е първото посещаване на български държавен глава в Испания за последните 23 години .

В Мадрид президентът Радев беседва и с министър-председателя Педро Санчес и с ръководителя на Конгреса на депутатите на Кралство Испания Меричел Батет .

Партньорството в енергетиката, стопанската система и сигурността бяха акценти на срещите на президента с министър-председателя Педро Санчес и ръководителя на Конгреса на депутатите Меричел Батет.

България и Испания имат отличен политически разговор, който се гради на взаимно доверие, и това е солидна основа за развиване на двустранните връзки , съобщи президентът.

Общата позицията позиция на България и Испания е, че превъзмогването на многочислените провокации, пред които са изправени страните членки на Европейски Съюз и изключително социално-икономическите последствия от войната в Украйна, енергийната рецесия и инфлацията, изискват взаимоотношение и взаимна поддръжка в границите на съюза . Европейският съюз остава обединен в отбраната на правилата на народна власт и господство на правото , беше очебийно на срещите.

Румен Радев акцентира, че капацитетът за съдействие сред България и Испания е голям и открои развиването на високите технологии, взаимното създаване и внедряване на отбранителна техника и построяването на „ зелена стопанска система “ . „ Испания е втората по величина туристическа дестинация в света с целогодишен туризъм. Това е нещо, което ние също би трябвало да създадем в България, следвайки този доста развъртян опит “, означи той и открои, химическата промишленост, биотехнологиите и селското стопанство като изключително перспективни сфери от съвместен интерес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР