Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заминават за Брюксел

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заминават за Брюксел
Коментари Харесай

Радев, Борисов и Йотова заедно на посещение в Брюксел


Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов отпътуват за Брюксел през днешния ден. Поводът за визитата им е формалното разкриване на българското председателство на Европейски Съюз и в столицата на Общността, по отношение на което там ще бъде извършен и празничен концерт. Заедно с Радев и Борисов ще бъде и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и брачната половинка на президента Десислава Радева.

В рамките на визитата си президентът ще бъде признат от Негово Величество краля на белгийците Филип. Държавният глава ще беседва и с представители на българската общественост в страната. В срещата присъединяване ще вземе и Йотова.

Румен Радев и Илияна Йотова ще участват на церемониален концерт, с който в Брюксел се отбелязва публично откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Държавният глава ще насочи одобрение към гостите на спектакъла, който ще се състои в Центъра за изящни изкуства „ Бозар “. Премиерът Борисов също ще има изявление при започване на събитието.

При визитата си в Брюксел, министър-председателят ще взе участие в конференция „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “, проведена от фондация „ Ханс Зайдел “. В програмата му са планувани и работни срещи, свързани с тематики от европейския дневен ред.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР