Президентът Румен Радев и НОЩ обсъждат предстоящите избори. В началото

...
Президентът Румен Радев и НОЩ обсъждат предстоящите избори. В началото
Коментари Харесай

Президентът Радев и НОЩ обсъждат датата и подготовката за предстоящия вот НА ЖИВО

Президентът Румен Радев и НОЩ разискват идните избори.

В началото на консултациите Радев пожела сполучлива и по-добра година на проф. Ангелов, доцент Кунчев и проф. Гигов, както и на медиите.

"Неведнъж сте заявявали, че пандемията няма да отшуми скоро и би трябвало да свикнем да живеем с коронакризата в това число и да организираме такива избори. Избори се организираха в редица страни. Има интернационален опит. Като президент за мен е извънредно значимо да се подсигурява както конституционното право на избор, по този начин и тяхното здраве ", разгласи Радев.

Той добави, че по тази причина привиква редица от съвещания, с цел да стане ясно какви ограничения се подхващат, накъде върви пандемията и по какъв начин ще гласоподават хората под карантина и в изолираност.

"Благодаря за тази среща. С нея вие давате явен знак, че ползите на българските жители са над всичко и че опитите да се прави политика в тази невиждана рецесия са нелепи. Ситуацията изисква от нас да действаме отговорно и да преведем българския народ сполучливо през тази пандемия ", показа здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Готвим се да проведем изборите на посочената от вас дата 28 март ", добави той.

"Опитът на нито една страна не е повсеместен и той не може да бъде наведен на 100% у нас. Във всяко деяние сме се управлявали от ползите на българските жители ", отсече здравният министър. По думите му гласуването на хора, които са под карантина, би трябвало да се обезпечат и ограниченията за сигурност на хората в секционните комисии. За тази цел е основан специфичен протокол.

"Едва ли има човек, който ще може да каже каква ще е епидемиологичната обстановка месеци наред. Когато знаем окончателната дата, ще уточняваме този протокол ", сподели още проф. Ангелов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР