Президентът Румен Радев и бившите премиери Бойко Борисов, Сергей Станишев

...
Президентът Румен Радев и бившите премиери Бойко Борисов, Сергей Станишев
Коментари Харесай

Иван Костов посочи Борисов и Радев за руски агенти


Президентът Румен Радев и някогашните министър председатели Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски, както и някогашният президент Георги Първанов, се държат като съветски сътрудници. Това разгласи някогашният министър-председател Иван Костов.

„ Вижте позициите на Първанов, на Симеон Сакскобургготски – в никакъв случай против Русия. А когато Русия е против теб, ти какво правиш? Снишаваш се е пълзиш – по този начин не може. След това Сергей Станишев, Бойко Борисов с неговата политика на осъществяване на съветските ползи в България,президентът Радев ... Всички тези хора имаха говорене, държание, дейности, които дават отговор навръх дефиницията на съветски сътрудник за влияние, за въздействие. Това държание на оправдаване на Русия, даже в този миг – 20 години да се приказва на българския народ да се приказва по един метод, по който не трябва да се приказва на страна, която е член на НАТО и Европейски Съюз – това предизвиква цялостното комплициране на хората сега “, разяснява Костов в ефира на bTV.

Самият той обаче не се разпозна като подобен и не откри нищо притеснително в продажбата на бургаската рафинерия на „ Лукойл “. По думите му съветската компанията е спечелила почтен търг и „ се държеше лоялно към ползите на българската страна до 2007 година “, само че по-късно спряла, когато „ отпред на страната беше Сергей Станишев “.

Костов добави, че следи скритата хибридна експанзия на Русия против България още от 2013-2014 година. „ И доста сме писали и говорили, само че тогава нямаше ухо, което да чуе тези неща “, сподели Костов и уточни, че тогава това се е изразявало главно в кремълска агитация.

Според него съветското въздействие в България представяла огромен риск за националната сигурност, на която би трябвало да се отговори посредством цялостна инспекция на лоялността на службите . „ Виждаме, че службите подаваха погрешна информация преди началото на военните дейности, а след началото на военните дейности убедиха президента и много други политици, че войната ще свърши напълно малко и Русия ще превземе Украйна “, посочи Костов, представен от Mediapool.

По думите му нови избори са в ущърб на ползите на страната, вместо това би трябвало да се работи в посока за реализиране на национално единодушие.

Днес Костов прикани за нулева енергийна взаимозависимост , тъй като „ през енергетиката Русия може да провокира огромни безредици – рухване на държавно управление и какво ли не “.Освен това изрази тезата, че страната би трябвало да сложи под надзор действието на „ Лукойл “ и „ Виваком “. „ Виваком “ е съветска. Тя е правоприемник на БТК, там е цялата система за аналогово връзка на Българската войска, която не може да бъда наранена от хакерска офанзива “, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР