Президентът Румен Радев е в Анкара за встъпването в длъжност

...
Президентът Румен Радев е в Анкара за встъпването в длъжност
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Ердоган положи клетва за новия си мандат

Президентът Румен Радев е в Анкара за встъпването в служба на новия-стар турски президент. Радев чака в третия мандат на Ердоган задълбочаване на съдействието и продължаването на плановете в енергетиката и построяването на обща транспортна инфраструктура. Реджеп Ердоган постави клетва на гала в Анкара.

Реджеп Ердоган беше приветстван с аплодисменти от Меджлиса и посрещнат от краткотрайния ръководител - дългогодишният му съдружник и водач на националистите Девлет Бахчели.

След като постави клетва Ердоган към този момент публично встъпи в трети мандат - първият държавен глава, останал толкоз дълго на поста в турската история.

" Като президент на Републиката ще пазя съществуването и независимостта на страната, неделимата целокупност на родината и нацията, безусловния суверенитет на народа ни, ще съблюдавам конституцията, върховенството на закона, демокрацията, правилата и промените на Ататюрк и правилото на светската република ", съобщи Реджеп Ердоган.

Последва поднасяне на венец в мавзолея на Ататюрк и втора обилна гала в президентския замък Бештепе.

" Щастлив съм да ви посрещна тук - в президентския замък, на тази историческа гала. Благодаря на всички за наличието ви ", съобщи Ердоган.

На инаугурацията са поканени представители на 78 страни, измежду които над 20 държавни глави.

Според Румен Радев България и Турция имат основно значение за Европа.

Договорът с турската компания Боташ и достъпът до турските терминали ни дават сигурност съобщи Радев и очерта другите планове - разширение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", иден меморандум за създаване на втора железопътна връзка през Елхово-Лесово-Хамза Бейли и Одрин, връзка зa делене на потока от камиони сред Лесово и автомагистрала " Марица " и бонус пешеходен мост при Резово.

В Анкара Румен Родев разиска и районната сигурност с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.



СНИМКИ: БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР