Президентът Румен Радев е с най-високо доверие - 48%, недоверието

...
Президентът Румен Радев е с най-високо доверие - 48%, недоверието
Коментари Харесай

Маркет линкс: Янев, Борисов и Костадинов с по-висок рейтинг от Кирил Петков -

Президентът Румен Радев е с най-високо доверие - 48%, недоверието против него е 33%. На второ място е някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев с 28% доверие и 72% съмнение. Трети е водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов с 22% доверие и 65% съмнение. На четвърто място се подрежда водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов с 19% доверие и 58% съмнение. На пето място е министър председателят Кирил Петков със 17% доверие и 68% съмнение. 

Шести е водачът на „ ИТН “ също със 17% доверие и 63% съмнение. На седмо място е вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с 16% доверие и 70% съмнение. Предпоследното място е за водачът на „ Демократична България “ Христо Иванов с 11% доверие и 67% съмнение. На последното място е водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадъйъ с 10% доверие и най-голям % на съмнение – 81%.

Това сочат данните от национално изследване е финансирано и осъществено взаимно от bTV и “Маркет линкс “, извършено измежду лица над 18 година в страната в интервала 29 април – 8 май 2022 година по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.



От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към държавното управление с 19% (от 36% на 15%).

80% от интервюираните са неудовлетворени от развиването на страната, до момента в който 15% са удовлетворени.

Най-много български жители (22,9%) биха дали своят вот за ГЕРБ, в случай че изборите бяха днес. На второ място е „ Продължаваме промяната “ с 16,9%. След тях се нарежда БСП с 11%, следвана от Движение за права и свободи с 9,3% и „ Възраждане “ с 8,6%. 6,4% от интервюираните са дали отговор, че ще гласоподават за друга партия. 11,7% не са решили, а 16% няма да гласоподават.

70% от интервюираните лица считат, че прекъсването на доставките на съветски газ е извънредно незаслужено, до момента в който 18% не считат по този начин, а 13% са дали отговор „ не мога да определя “.

36% от интервюираните лица са декларирали, че са за неутрална позиция на България във войната и че поддържат позициите на Русия, до момента в който 43% не поддържат, а 21% не могат да преценяват.

59% от запитаните считат, че България не може да подсигурява национална сигурност и териториална целокупност отвън НАТО, 24% не считат по този начин, а 17% не могат да определят.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР