Президентът Румен Радев е роден през 1963 г. в Димитровград.

...
Президентът Румен Радев е роден през 1963 г. в Димитровград.
Коментари Харесай

Пилот, командир, президент: Пътят на Румен Радев


Президентът Румен Радев е роден през 1963 година в Димитровград. Любовта му към летенето е още от детските години. „ След като разбра че в Стара Загора има авиоклуб, който може да посещава, бягаше. Аз, като събера стотинки от закуските, му давах да си заплати билета “, споделя сестрата на президента Лозана Странджева.
Снимка: Архив

Първенец е във випуска и в гимназията, и във военновъздушното учебно заведение. Завършва Колежа на военновъздушните сили в Максуел, Алабама, Съединени американски щати. №1 е измежду непознатите офицери и 13-ти в целия випуск.

Думата е „ Доверие “

С Димитър Стоянов, който е основен секретар в президентството се познават от 2001 година когато Радев е заместник-командир на „ Граф Игнатиево “. Стоянов дава отговор за поддръжката на летателната техника и по тази причина се употребява с цялостното доверие на летеца Радев: „ Спойката сред мен и президента Радев е думата „ доверие “. Доверие в това, което той прави и това, което ми е делегирал”.
Снимка: Архив

Радев има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Той е демо-пилот на МиГ-29.

Достига до чин генерал-майор, а в интервала 2014-2016 година е пълководец на Военновъздушните сили на Република България. Заради несъгласието си непознати армии да пазят небето ни против възнаграждение напуща Военновъздушни сили. „ Нашето небе през цялата наша история постоянно се е пазило от български летци “, споделя той.
Снимка: Архив

Радев се кандидатира за президент през август същата година и преди пет години влиза на „ Дондуков “ 2. И досега самолетът е с него, само че с него е и Димитър Стоянов, който също напуща военновъздушните сили. „ Напрегнат беше мандатът постоянно се чуваха думи като правда, правдивост, ценене на националните ползи “, регистрира той.

Решенията взема самичък

Решенията президентът взема еднолично, само че след доста съвещания с екипа си, споделя Стоянов. Понякога президентът излиза отвън протокола при визитите си в страната. Например – да даде персонален образец за физическата подготовка на армията.
Снимка: Архив

Според основния му секретар това е показателно, че висшият главнокомандващ не се е откъснал от армията.
Снимка: Архив

Като огромен триумф по време на първия мандат Димитър Стоянов дефинира речта на президента пред санктпетербургския стопански конгрес, когато 15 хиляди души му ръкопляскат, до момента в който той убеждава Путин, че България пази своя суверенитет. Като триумф се регистрира и семейството на самодейността „ Три морета “.
Снимка: Архив

Сред сериозните моменти е нахлуването на прокуратурата в президентството и задържането на двамата президентски съветници, чиито арест съдът разгласи за противозаконен. „ Хората демонстрираха поддръжката си за президента Радев. Това беше популярен ден оттова стартира смяната в българското общество “, разяснява Стоянов.

Готовността да дадеш всичко

Много от качествата, които му оказват помощ като държавен глава Радев е развил в изтребителната авиация. „ Едно от качествата е да вземе бързо съответно решение, това се изисква в изтребителната авиация. Той го показва и тук “, показва основният секретар.

Самият президент разказва качествата, които му оказват помощ в политиката по този начин: „ Това е себеотдайността и готовността да дадеш всичко за дадена идея, тъй като всеки един водач изтребител, влизайки в този аероплан, залага живота си и бъдещето на своето семейство и слага ползите на обществото над своето персонално облагодетелстване. Бих желал повече български политици да живеят със себеотрицанието на българския авиатор “.
Снимка: Архив

Победата на изборите е била оценка за първия мандат на Радев и Йотова, безапелационен е основния секретар. Предстои да разберем какви цели ще си сложи за осъществяване през втория президентски мандат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР