Президентът Румен Радев е поставил пред БСП въпроса за приемането

...
Президентът Румен Радев е поставил пред БСП въпроса за приемането
Коментари Харесай

Президентът искал мандатът да се върне след приемането на законите за Шенген

Президентът Румен Радев е сложил пред Българска социалистическа партия въпроса за приемането на законите, свързани със правосъдната промяна, от които зависи и приемането ни в Шенген. Това сподели пред бТВ лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Президентът предложил, в случай че не се получи държавно управление, връщането на мандата да бъде съобразено във времето по този начин, че тези закони да бъдат приети от Народното събрание преди разпускането му.

Нинова обаче не се ангажира, че ще държи мандата безпределно дълго. И съобщи, че в случай че се види, че няма да има праивтелство, то мандатът ще бъде върнат.

" Приемаме го като обвързване и доста тежка задача. Сложна обстановка, накълцан парламент, партии в тежки несъгласия. Трябва да опитаме някакво помиряване и диалог по значими тематики ", сподели Нинова във връзка третия мандат.

Тя още веднъж посочи, че в Българска социалистическа партия държат на това да не се изпраща оръжие в Украйна и са били срещу купувнаето на нови самолети F-16.

На няколко пъти Нинова съобщи, че аферата " Нексо " ще разклати публичното доверие в " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Вкара ги в пояснителен режим. От политическа позиция ще претърпят щета ", съобщи Нинова.

Според нея точно поради тази спекулация президентът не е дал мандата на " Демократична България ".

" Ще поканим всички и в случай че дойдат ще приказваме с тях. Не желаеме да предпоставяме нищо ", сподели Нинова.

И уточни, че би трябвало да се даде отговор на 5 въпроса - желаеме ли държавно управление, каква работа да свърши то, в какъв период, в какъв състав - политически, експертени или разбъркан, каква ще е формулата за взимане на решения.

" Не можем да слагаме червени линии с 24 депутати ", сподели още Нинова.

Тя не отговори на въпроса по какъв начин държавното управление с присъединяване на Българска социалистическа партия ще извършва решението на паламента за изпращане на оръжие в Украйна.

Според Нинова партиите биха могли да се обединят към тематики като бюджета и Шенген. Тя посочи, че Българска социалистическа партия е против бързото влизане в еврозоната.

" Не отговаряме на критериите. Говорим и спорим за датата  Не изпълняваме изискванията, не е подготвена стопанската система.

Вижте какво става в Хърватска, ще поставят таван на цените. Бедни сме, най-бедната страна. Защо би трябвало да си нанасяме следващия удар? Не виждам кое държавно управление може да влезе в недостиг от 3% ".

Това сподели още Нинова. Според нея бъдещият министър председател, в случай че има подобен, би трябвало да е равноотдалечен от всички, да се утвърждава от всички.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР