Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора

...
Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора
Коментари Харесай

Президентът и първата дама се срещнаха с кралицата СНИМКИ

Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора при опция тя или член на кралското семейство да посети България, заяви Българска телеграфна агенция.

" Отправих покана към кралица Елизабет Втора при опция тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатически връзки с Англия, която ще отбележим следващата година, а и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей, в Британската библиотека " заяви президентът през днешния ден пред публицисти след аудиенцията си при кралицата в Лондон.

Поканата за визита е знак за другарските връзки сред Англия и България, означи президентът. Двамата са разискали тематики, значими за двустранните ни връзки.

Попитан по какъв начин е дала отговор кралицата Елизабет II на поканата, президентът Радев отговори " Ще видите ", оповестява Агенция " Фокус ".

Радев, който бе дружно със брачната половинка си Десислава Радева, дефинира срещата като топла и сърдечна и сподели, че кралица Елизабет Втора е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна.

Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области, уточни президентът.

Румен Радев беше помолен от публицисти да разяснява и тематиката за Брекзит.

Той сподели, че връзките сред Англия и Европейски Съюз са значими и за двете страни и Брекзит не може да промени това. Затова нашата обща цел би трябвало да бъде да запазим и да развиваме околните връзки с максимален приоритет - опазване на правата на жителите и от двете страни, означи още президентът.

Съпругата на президента Радев бе облечена с елегантна рокля в синьо, съчетана с обувки на висок ток и дребна чанта вид клъч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР