Президентът Румен Радев е отказал връх Мусала да бъде преименуван

...
Президентът Румен Радев е отказал връх Мусала да бъде преименуван
Коментари Харесай

И президентът Радев е отказал на "Атака" да смени името на връх Мусала

Президентът Румен Радев е отказал връх Мусала да бъде преименуван на Свети Иван Рилски. Това се схваща от известие на администрацията на Софийска област, представено от организация " Фокус ".

Предложението до президента е направено от партия " Атака ". Формацията за повторно желае името на най-високия български връх да бъде заменено с претекста, че то било турско-арабско. Същото предложение партията на Волен Сидеров насочи и към президента 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

Сега от Комисията по назоваване на обекти с национално значение и обитаеми места към Президента са стимулирали отхвърли с неизяснената етимология на името Мусала и неналичието на еднопосочни и безапелационни отзиви. Освен това сходна стъпка ще наложи смяна на наименованието на всички места, където то попада – в документи, карти, справочници и така нататък, каквато нужда все още не е налице.

От комисията са показали още, че няма да поддържат предлагането, тъй като са нужни сериозен публичен спор и " необятен кръг съвещания, в това число с специалисти и експерти ". Писмото с претекстовете за отхвърли е изпратено до регионалния шеф на Софийска област Илиян Тодоров ( " Атака " ), който акцентира, че Радев е вторият държавен глава, който излиза с отвод на предлагането.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР