Президентът Румен Радев е недоволен, че няма контрол върху избора

...
Президентът Румен Радев е недоволен, че няма контрол върху избора
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Президентът е изнервен и излиза от релси

Президентът Румен Радев е неудовлетворен, че няма надзор върху избора на нов основен прокурор. С тези думи политологът доцент Стойчо Стойчев разяснява по Нова нюз думите на президента, че парламентарно показаните партии търсят да назначат “свой човек ”. Той разяснява също, че в Народното събрание към този момент има болшинство, което припомня на Радев, че сме парламентарна република.

“Това го изнервя и го изважда от релси ”, разяснява Стойчев.

Политологът сподели също, че Румен Радев е неудовлетворен от развиването на процесите, които са поставили завършек на ръководството му. Според Стойчев напоследък сме видели алтернативата на парламентарната република с едноличното ръководство на президента, което е на процедура безотговорно. Той акцентира, че това е обусловено от Конституцията и Радев не я е нарушил по никакъв метод. Стойчев обаче уточни, че президента се тормози и от конституционни промени, които могат да понижат неговите пълномощия.

Затова той атакува “партиите ”, изясни политологът.

Стойчо Стойчев предвижда, че възможна партия на Иван Гешев ще е проевропейска и националистическа, само че тя няма да е сама в това политическо пространство. Той съобщи, че може да се чака взаимоотношение някогашния основен прокурор с Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Политологът обаче беше безапелационен, че ориста на възможна партия на Гешев ще е като на “Воля ”, РЗС или “Български напредък ” и няма да продължи по-дълго от един парламентарен мандат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР