Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Началото на

...
Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Началото на
Коментари Харесай

Радев: Важно е за едно правителство, което идва с големи обещания, да ги спазва

Президентът Румен Радев е на посещаване в Германия. Началото на визитата на президента в Берлин стартира със среща с българската общественост. На нея сънародниците ни попитаха президента за връзките му с държавното управление и доверието му към кабинета.

“С моето говорене не държа да смъква държавното управление. Но е доста значимо за едно държавно управление, което идва с огромни обещания, да съблюдава обещанията си, да няма сиви зони, да няма скрити процеси”, съобщи Радев.

Той призна, че имат разминавания с кабинета по избрани тематики.

“Аз съм се оповестил изрично с доста ясна позиция за нашите братя в районен съд Македония. Имаме известни разминавания, само че аз ще продължа да последвам тази позиция. От това ще зависят и връзките ми с правителството”, безапелационен бе Радев. “Винаги съм се придържал към своите конституционни права, не съм бил съпротива на никоя власт, а коректив”, добави той.

По мотив идните митинги, президентът подсети на властта, че рецесиите се вземат решение с разговор.

“В обстановка сме на доста тежки рецесии. Важно е да има разговор. Когато бизнесът желае срещи - да се чува и да се вижда какво желаят българите”, прикани президентът.

Отново моли и държавното управление да потърси незабавно решение за намирането на самолети, които да пазят небето ни до момента в който поръчаните F16 блок 70 дойдат. Според Радев България не би трябвало да губи своите отбранителни качества.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР