Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Държавният глава

...
Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Държавният глава
Коментари Харесай

Радев в Германия: Не приемайте, че целя да сваля правителството

Президентът Румен Радев е на посещаване в Германия. Държавният глава се срещна с представители на българската общественост. В отговор на въпроси на наши сънародници за рецензиите му към кабинета, Радев съобщи, че не е свалил доверието си от министрите, само че в политиката на ръководещите не би трябвало да има " сиви зони ".

„ И не приемайте по този начин, че аз с моето говорене целя да смъква държавното управление. Не. Не съм излязъл, както през февруари 2020 година излязох и снех доверие от предходното държавно управление. Но е доста значимо за едно държавно управление, което идва с огромни обещания, в тежки рецесии – то да следва своите обещания. И извънредно значимо – политиката, която води по отношение на българските жители да бъде транспарантна, да бъде отчетна, да няма сиви зони, да няма скрити процеси, да няма места за подозрения. И да бъде виновна. Така че - аз от този вид говорене, отношение и дейности като президент няма да се откажа”.

" Руските самолети МиГ-29 могат да се летят още най-вече година. След това ще настане бездна от пет шест години, в които няма да можем да носим наряди ", уточни още президентът. Заради войната в Украйна и напрежението към Русия, сега подръжката на съветските изтребители е невъзможна, оповестява DarikNews .

Радев прикани да незабавно да се търсят различни варианти до идването на американските F-16, за които към този момент е ясно, че ще се забавят. " От 1952 година до в този момент носим бойно дежурство без нито един ден спиране. Ще бъде национално оскърбление да хвърлим това обвързване на съдружниците ни ", акцентира президентът.

Румен Радев изрази терзания, че контрактуваните със Съединени американски щати самолети първо са доста малко, само че също по този начин с цел да излязат по-евтино са орязани доста от екстрите им.

" Самите самолети са най-евтиното нещо. Към тях има наземно съоръжение, въоръжение, образование, логистична поддръжка и тн. Даже нямат високоточни оръжия, тъй като взеха решение да орежат доста от спомагателното съоръжение. А това беше една от аргументите да вземем тъкмо тези изтребители, които има високи и точни качества за деяние по наземни цели. Но, ние дори не сме ги поръчали. Това е един тип машинация към данъкоплатците, тъй като тези разноски ще би трябвало да се заплащат в следствие. И ето в този момент цената, тя си идва за цялата ескадрила към 5 милиарда лв. ", сподели още президентът и висш главнокомандващ на въоръжените ни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР