Президентът Румен Радев е на посещение в Банско днес. Той

...
Президентът Румен Радев е на посещение в Банско днес. Той
Коментари Харесай

Радев е на посещение в Банско

Президентът Румен Радев е на посещаване в Банско през днешния ден. Той бе посрещнат от кмета на планинския ни курорт Стойчо Баненски.

На работна среща с локалната власт президентът разисква развиването на туризма в региона и провокациите за гостите от чужбина след приемането на България в Шенген. 

В диалозите взе участие и съветникът на президента и някогашен министър на туризма Илин Димитров, предава БНР. 

 

Президентът акцентира, че наред със стратегическите вложения в перспективните браншове, измежду които е и туризмът, не трябва да се не помни и инвестицията в здравето на българските жители посредством обезпечаване на благоприятни условия за спорт и отдих измежду природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Това би трябвало да стане посредством създаване на спортна и туристическа инфраструктура, която да способства за развиването на община Банско и региона и ще ограничи достъпа на коли в планината.

Безусловен и най-съществен съставен елемент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия. Чрез интегрираните териториални вложения, капацитетът на Банско, Пирин и прилежащите общини би трябвало да бъде употребен с разсъдък и отговорност, както към природата, по този начин и към хората, акцентира президентът Радев.

По-късно на Бъндеришка поляна Румен Радев ще следи надпреварите за международната купа в ски дисциплината слалом и ще се срещне с отряда на Планинската избавителна работа в Банско.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР