Президентът Румен Радев е на официално посещение в Чешката република

...
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Чешката република
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Чехия

Президентът Румен Радев е на публично посещаване в Чешката република по покана на своя сътрудник Милош Земан. В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес.

Тази заран в Пражкия палат Храдчани българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала и военни почести. Двамата президенти ще проведат диалог " на четири очи ", а по-късно ще вземат участие и в пленарни диалози сред делегациите на двете страни.

В Прага българският държавен глава ще организира срещи и с ръководителите на Сената и на Камарата на представителите на Народното събрание на Чешката република, както и с министър-председателя Петр Фиала.

Акценти от срещите ще са задълбочаването на двустранния политически разговор на най-високо ниво, вероятностите за развиване на търговско-икономическото партньорство и съдействието в региона на туризма.

Предизвикателствата пред страните от Централна и Източна Европа, произлизащи от войната в Украйна, също ще бъдат тематика от диалозите на президента Радев.

От юли Чехия поема председателството на Съвета на Европейския съюз и към този момент разгласи, че ще работи за доближаване на Украйна с Европейски Съюз след привършване на военните дейности. Предвижда също по този начин по време на своето председателство да организира Среща на върха Европейски Съюз – Западни Балкани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР