Президентът Румен Радев е бил контактен със заразен с коронавирус.

...
Президентът Румен Радев е бил контактен със заразен с коронавирус.
Коментари Харесай

Радев благодари на "доброжелателите", които са сигнализирали естонските власти

Президентът Румен Радев е бил контактен със инфектиран с ковид. Това удостовери на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Заради това през днешния ден Радев прекъсна визитата си в Естония и в 18:00 часа дойде в София.

След идването си в София президентът съобщи, че се намира в чудесна физическа форма и е без никакви признаци. Той показа, че в границите на по-малко от седмица се е подложил на два PCR теста, като и двата са били негативни.

Президентът благодари на " доброжелателите " си в България, които са показали угриженост за здравето му и са побързали да показват на естонските управляващи своята версия за негов контакт с ковид.

н

„ Противно на спекулациите, нито аз, нито моята делегация, нито вие (придружаващите публицисти – б.р.) сте били сложени под карантина в Естония “, сподели още Радев.

В петък Радев е бил в контакт с командира на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Димитър Петров, а на 18-и генералът е дал положителен резултат на тест за ковид. „ Знаем, че президентът е бил известен от началника на защитата ген. Евтимов, че ген. Петров е инфектиран “, изясни Ангелов, само че не стана ясно по кое време тъкмо се е случило това. Междувременно различен контактен с шефа на Военновъздушни сили – вицепремиерът Красимир Каракачанов, се самоизолира до излизането и на резултатите от PCR тестванията му.

Новината, че президентът Радев е контактувал със инфектиран с ковид пристигна от президента на Естония Керсти Калюлайд. В формалния си профил във фейсбук тя показва, че това е станало преди идването му в Талин в понеделник, където той взе участие в среща на върха по самодейността " Три морета ".

 

След това от прессекретариата на президента обявиха, че той не е имал контакт с лице с открит към съответния миг позитивен резултат от тест за ковид. „ По време на визитата на президента в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от идването на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е изработен тест за ковид, който е негативен “, показаха от президентството.

Както Topnovini.bg заяви, българският държавен глава през вчерашния ден одобри от естонския си сътрудник семейството на самодейността за районно съдействие „ Три морета “, която сплотява 12 страни от Централна и Източна Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР