Президентът Румен Радев даде снощи традиционния прием в Националния исторически

...
Президентът Румен Радев даде снощи традиционния прием в Националния исторически
Коментари Харесай

Президентът събра на прием над 2000 интелектуалци за 24 май


Президентът Румен Радев даде нощес обичайния банкет в Националния исторически музей по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май.

Над 2500 представители на българската просвета, просвета и изкуство се събират по традиция на този ден.









Държавният глава приветства гостите с думите, че българската култура и просвета са вградени крепко в основите на нашата държавност и еднаквост.



"Тяхната мощ и хубост ни е съхранила като общественост и ни е превела през превратностите и тестванията на времето ", сподели още президентът.

"Точно през днешния ден е удачно да напомня думите на един наш държавник, че преди кирилските букви България беше мощна, само че не беше велика. Защото в нея имаше дворци, само че нямаше учебни заведения. Вярвам, че същинските дворци на България са нейните учебни заведения, университети и академии. С техния нравствен искра свети ликът на нашия народ ", означи в словото си президентът.

Според президента да се гордеем и да разпространяваме нашето славно минало е дълг, само че още по-важно е каква просвета и култура, каква просвета и обучение развиваме през днешния ден, какво влагаме в бъдещето на нашите деца.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР