Президентът Румен Радев даде сигнал, че ще осигури повече време

...
Президентът Румен Радев даде сигнал, че ще осигури повече време
Коментари Харесай

Президентът ще остави парламента да работи повече

Президентът Румен Радев даде сигнал, че ще обезпечи повече време на Народното събрание за работа и още веднъж не сподели по кое време счита да връчи втория мандат за сформиране на кабинет на партията на Слави Трифонов “Има подобен народ ", откакто през вчерашния ден обединението ГЕРБ-СДС се отхвърли да сформира кабинет и върна първия изследователски мандат.

“Няма избран период в Конституцията сред първия и втория мандат. Виждате, че Народното събрание проработи пламенно, преглеждат се значими законопроекти. Българите чакат решения, които да бъдат взети от този парламент. Трябва да му дадем късмет да свърши потребна работа, за каквато към този момент има съществени поръчки “, сподели Радев.

Президентът отхвърли да разяснява хипотези на коя от партиите би връчил трети изследователски мандат, в случай че " ИТН “ не сформира държавно управление, както и дали е подготвен със състав на длъжностен кабинет.

“Надявам се спомагателното време да бъде вложено в разговор и единодушие. Надяваме се на държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. В скоро време ще взема решение за връчване на мандат. Трябва да намерим салдото сред промени, които да се случат след промени в законите и сформиране на държавно управление. Не би трябвало да губим вяра “, добави той.'

В същото време Радев още веднъж се разгласи против безпринципни обединения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР