Президентът Румен Радев даде началото на 20-ия юбилеен сезон на

...
Президентът Румен Радев даде началото на 20-ия юбилеен сезон на
Коментари Харесай

Радев даде начало на 20-ия сезон на Българската Коледа: Най-големият ни капитал е детското здраве

Президентът Румен Радев даде началото на 20-ия юбилеен сезон на благотворителната самодейност " Българската Коледа " във Велико Търново, заяви Новини.бг

" Точно тук, където всяка година се поставят грижи за хиляди български деца нашият апел ще звучи мощно и същински, тъй като " Българската Коледа " не е просто дарителска акция, а ни дава религия, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя инвестиция в най-големия ни капитал - здравето на нашите деца. Тя е израз за вярата за бъдещето ни като като общество, тъй като съумява да сплоти хора с разграничи специалности, обучение, обществено състояние към една значима идея ", сподели президентът.

През миналата година самодейността е постигнала рекорден бюджет от над 3 милиона лв.. Със средствата са подкрепени 517 деца с тежки хронични болести и е дарена инсталация на 22 лечебни заведения из страната.

 

Кампанията пред идната година ще бъде отдадена на деца с редки генетични болести.

Румен Радев благодари от името на президентската институция и всички съорганизатори на самодейността на лекарите, които всяка година се борят за живота и здравето на българските деца.

" Аз съм уверен в бъдещето на тази самодейност и на българското детско опазване на здравето. Това е секторът, за който всички ние като общество и страна би трябвало да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, с цел да има триумф нашата нация ", сподели още президентът Радев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР