Президентът Румен Радев да спре министрите си изнасят непроверени, недоказани,

...
Президентът Румен Радев да спре министрите си изнасят непроверени, недоказани,
Коментари Харесай

БСП призова Радев да спре министрите си да манипулират

Президентът Румен Радев да спре министрите си изнасят непроверени, недоказани, манипулативни данни. За това прикани Георги Свиленски на брифинг в централата на Българска социалистическа партия. Според него задачата е оскърбление и уронване на престижа на партията и представителите й в постоянното държавно управление и резултатът й на изборите да бъде понижен. По този метод Българска социалистическа партия да бъде овладяна и сложена според от задкулисието, против което се бори 6 години, посочи Свиленски.
" В последните дни се изнасят непрестанно непроверени, недоказани, манипулативни и погрешни данни. Лъгаха, че сме изнасяли оръжие за Украйна, че сме изнасяли пари от Кинтекс за Дубай ", напомни Свиленски. Коментарът му идва след изнесена информация за почнала инспекция на КПКОНПИ за подписани контракти с адвокатска компания.
Българска социалистическа партия е изпратила намерено писмо до президента, в което го приканва да спре грубата интервенция на служебния кабинет в предизборната конкуренция. " Избирателно се сипят обвинявания, популяризират се компромати, вършат се лични следствия, което е чиста проба реваншизъм и нарушаване на Конституцията. Една след друга се пускат политически димки и се вършат лъжливи внушения. Това подкопава доверието на обществото в изборния развой, което мощно се надяваме не споделяте като метод за разрушение на демократичните устои на страната ", пишат социалистите. Те се обръщат и към ръководителите на медиите с молба да не дават естрада на погрешни, манипулативни и недоказани данни, които уронват престижа на която и да е политическа мощ.
Основната и единствена задача на служебните министри е да обезпечат провеждането на почтени и транспарантни избори, да оказват помощ на наводнените хора, да овладеят бежанската рецесия, вместо да се занимават с неистини, изясни Свиленски.
" Ние не сме срещу инспекциите, само че всичко да е транспарантно и ясно пред хората. Ние сме срещу това да се вършат лъжливи внушения и то в избирателен интервал. Нека, когато институциите създадат проверките, в случай че има нещо неправилно и в ущърб на обществото, да излязат и да го кажат. Но в интервал, в който ние сме лимитирани медийно и не можем да се защитим, да се вършат такива внушения, е груба интервенция в изборите ", безапелационен е членът на ИБ на Българска социалистическа партия Христо Проданов.
Нинова дава на съд лъгалите за експорт на оръжие за Украйна

" Рано или късно истината става ясно. Служебният министър на стопанската система удостовери, че по времето на Корнелия Нинова няма данни да е изнасяно оръжие за Украйна и не са правени преводи от " Кинтекс " за офшорки в Дубай. А в този момент какво следва? Всички, които твърдяхте противоположното, сте лъгали и отивате на съд. Досега заведох четири каузи. Сега ще има още. Ще ви осъдя и ще има правдивост! ", написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в обществената мрежа.
Докато бях министър, се провежда мощна, платена, манипулативна акция против мен и Българска социалистическа партия, че изнасяме оръжие за Украйна и взимаме комисиони, напомня тя. " Лъгаха ви, с цел да срутен Българска социалистическа партия и да компрометират мен, началника на кабинета Калоян Методиев и екипа ми в министерството. Служебният министър Стоянов призна, че превод от " Кинтекс " към Дубай по мое време не е юридически и че това е станало при служебния кабинет, когато той самият към този момент е бил министър. Истината е, че този контракт с компания в Дубай е подписан през 2015 година Има думата ДАНС ", разяснява Нинова.

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР