Президентът Румен Радев да поиска от Великобритания официално извинение за

...
Президентът Румен Радев да поиска от Великобритания официално извинение за
Коментари Харесай

Президентът да поиска Великобритания да се извини на България, настоя Сидеров

Президентът Румен Радев да изиска от Англия публично опрощение за изказвания в английски медии и на политици, че българите са " расисти " и " животни ". Такова искане внесе в канцеларията на президента водачът на " Атака " Волен Сидеров. Пред публицисти Сидеров посочи, че го прави в качеството си на депутат и претендент за кмет на София.

" Настоявам президентът да извика английския дипломат и да изиска публично опрощение за нанесените обиди на българската страна и нация във връзка футболния мач ", сподели Сидеров пред постройката на президентството. Той има поради реакцията на Острова на 50-ина български футболни хулигани (те самите са се отбелязали като такива на тениски и шапки), оставени да получат своите 20 минути " популярност " на мача България-Англия на национални стадион " Васил Левски " в понеделник.

По думите му Радев е задължен да отбрани достойнството на страната, която не е била незаслужено очерняна пред света от 80-те години на 20 в. при " случая Антонов " (става дума за процеса в Италия против Сергей Антонов за присъединяване в атентата против папа Йоан Павел Втори, в който българинът беше оправдан).

Още във вторник българското външно министерство е извикало английския дипломат Ема Хопкинс, където ѝ е било публично декларирано, че министър председателят Бойко Борисов и българските управляващи осъждат " неприемливите ксенофобски прояви на група български почитатели по време на мача Англия - България ". Пред нея е изразено страдание, че тези неприемливи прояви на дребна група хора са намерили необятен отрицателен отзив в английските медии и са довели до отрицателни квалификации във връзка с българския народ и страна.Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ, предават нейните думи от външното министерство. Според Министерство на външните работи тя е изказала своите положителни усещания и благодарности за бързата реакция на българското държавно управление по случая, които ще съобщи и на английското държавно управление, а
заместник-министърът по спорта, медиите и креативните промишлености Найджъл Адамс към този момент е изразил обществено позитивната оценка на английското държавно управление от реакцията на българското държавно управление по време на чуване в английския Парламент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР