Президентът Румен Радев да освободи Димитър Главчев, който е доказано

...
Президентът Румен Радев да освободи Димитър Главчев, който е доказано
Коментари Харесай

Вот на недоверие за кабинета Главчев

" Президентът Румен Радев да освободи Димитър Главчев, който е потвърдено партиен претендент на ГЕРБ. По новата Конституция президентът може да стори това и оттова нататък - нов длъжностен кабинет. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание с декларация от името на ПГ " Българска социалистическа партия за България ".
По-късно тя разгласи, че ще изчакат и в случай че това не се случи, дружно с „ Възраждане “ и Има Такъв Народ внасят избор на съмнение към служебния кабинет. Мотивите са нарушение на Конституцията, на правилото на неутралитет на държавното управление, извършване на политическата воля на Борисов, подозрения за злоупотреби и операция на изборите.
Под документа бяха събрани 67 подписа от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ.
" Служебният кабинет на Димитър Главчев е подправено длъжностен. Вече получихме безспорни доказателства, че това е кабинет на ГЕРБ и е персонално правилен и командван от Бойко Борисов. Това е изрично нарушаване на духа на Конституцията. Служебното държавно управление би трябвало да е равно отдалечено от партиите, да е неутрално и да организира почтени избори ", разясни Нинова.
Междувременно Румен Радев разгласи, че в петък ще предложения Главчев, с цел да обсъдят предложенията за промени в кабинета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР