Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет

...
Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ към Радев: Освободете двама съветници, осъдени и глобени са!

Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет Борислав Цеков и излъчения от неговата квота в Комисията за отбрана от дискриминация Петър Кичашки, тъй като те са санкционирани за корист с персонални данни. Това прикани депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на дебатите по ветото на президента на Закона за персоналните данни.

Тя описа, че двамата са наказани да заплатят санкция от по 10 хиляди лв., тъй като са злоупотребили с персонални данни на жители и публицисти, написа в. " 24 яаса ".

Софийският административен съд е удостоверил разпореждане на Комисията за отбрана на персоналните данни, което Цеков и Кичашки са обжалвали. През 2016 година блогъри и публицисти сезираха комисията, че ЕГН-тата им са в лист на лицата, подкрепящи Инициативен комитет с представляващ Петър Кичашки, който се е записал като покровител на теза в инициирания от Слави Трифонов референдум.

" Недоумявам, по какъв начин сте подобен гневен бранител на свободата на словото ", обърна се Атанасова задочно към президента. " Сега е времето да докажете, че сте кардинален човек, другояче ветото ви ще наподобява като следващ върховен пилотаж в лицемерието ".

Тя попита задочно и Българска социалистическа партия дали ще събира пари за санкцията на Цеков и Кичашки, както заплати гаранцията на Елена Йончева, откакто двамата са били претенденти за депутати от левицата.

Българска социалистическа партия е подкрепила на второ четене измененията в Закона за персоналните данни, а по-късно сподели на Асоциацията на европейските публицисти, че ще поддържа ветото. " Това нормално двуличие ли е или излъгахте? ", попита депутатката от ГЕРБ. И задочно попита соцлидерката Корнелия Нинова дали към този момент е в първокласен спа център, както направила при предходното излизане на Българска социалистическа партия от Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР