Президентът Румен Радев беше категоричен, че скандалите с евтини луксозни

...
Президентът Румен Радев беше категоричен, че скандалите с евтини луксозни
Коментари Харесай

Президентът: Не може да се лекуваме с оставки, КПКОНПИ е неефективна

Президентът Румен Радев беше безапелационен, че свадите с евтини първокласни жилища а политици не могат да се лекуват с оставки, защото те могат да бъдат задоволителни на партийно равнище, само че не и за страната. Това показа президентът след КСНС, отдадено на битката с корупцията, представен от Агенция „ Фокус “.

Радев разясни, че си е отменил поканата към заместник-председателя на КПКОНПИ поради изявления, че той има същите проблеми като Пламен Георгиев.

„ Докладът, който изисках от КПКОНПИ разкрива неефективността съгласно мен на тази комисия във връзка с висши обществени длъжности в този състав. В този състав, функционалности и управление. Това съгласно мен има своето пояснение. То е в отчета, който изисках от ръководителя на Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос. Той не можа да се яви на днешния съвет, тъй като е възпрепятстван, само че съгласно мен няма и потребност. В заключенията на този отчет от Народно събрание ясно е записано, че все още съществува институционален механизъм за противопоставяне на корупцията. В същото време ние виждаме резултатите “, съобщи още Радев и уточни,че липсва ефикасен надзор върху активността на КПКОНПИ, а това е явно от метода, по който е било определено управлението на тази комисия.

„ В актуалната обстановка приканвам за енергични и безкомпромисни дейности на институциите за възобновяване на държавността и на доверието на жителите. На безочието на избрани позиции и на ширещата се проява и възприятие за безотговорност би трябвало да се постави край ", добави Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР