Президентът Румен Радев бе официално посрещнат в Армения. Той е

...
Президентът Румен Радев бе официално посрещнат в Армения. Той е
Коментари Харесай

Вижте как посрещнаха президента Румен Радев в Армения

Президентът Румен Радев бе публично посрещнат в Армения. Той е на двудневно посещаване в страната по покана на неговия сътрудник Серж Саргсян.
 Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения  Румен Радев в Армения
В рамките на визитата ще бъдат разисквани вероятностите за развиване на двустранните връзки сред двете страни.

Очаква се в наличието на президентите Румен Радев и Серж Саргсян да бъдат подписани редица двустранни съглашения: за взаимна отбрана и продан на класифицирана информация; Програма за съдействие в региона на културата за интервала 2017-2019 г.; Спогодба за контролиране на трудовата миграция; Споразумение за съдействие в региона на осведомителните технологии и известията, след което държавните глави на България и Армения ще дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата си президентът Румен Радев ще организира срещи с ръководителя на Народното събрание Ара Баблоян, с министър-председателя Карен Карапетян, както и с Негово Светейшество Карекин Втори, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци. В Ереван Румен Радев ще бъде посетител на 131-во Основно учебно заведение „ Пейо Яворов “. В образователното заведение президентът ще взе участие в откриването на кабинет за интерактивно образование и в представянето на книга, отдадена на огромния български стихотворец Пейо Яворов. По-късно денем президентът Радев ще посети Центъра за изобретателни технологии „ Тумо “ в арменската столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР