Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ отстраняването на

...
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) коментира пред БНТ отстраняването на
Коментари Харесай

Плевнелиев е изключително благодарен на Цветанов

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) разяснява пред Българска национална телевизия отстраняването на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ.

" Г-н Цветанов си потегли след един мъжки и доста почтен диалог с премиера Бойко Борисов, траял 3 часа и половина, за който обществото разбра. Изключително съм признателен на господин Цветанов , който ми даде цялостната оперативна независимост за деяние по време на акцията за президентските избори през 2011 година Аз и екипът ми сме доста признателни, тъй като т ой ни сподели желязна дисциплинираност, доста мощна работа с милионите българи по градовете ", посочи някогашният държавен глава.

" Цветан Цветанов гледа на ГЕРБ като на своя рожба, на свое дете и той не би го наранил . Неговият остров е неговото семейство и в случай че ГЕРБ е неговото политическо семейство, той не би направил внезапни стъпки против него ", безапелационен е Плевнелиев във връзка тезите, че Цветанов може да сътвори нов политически индивид, или да се причисли към друга партия.

" Няма никакво подозрение, че Цветанов и Борисов са тандем, който сътвори и направи ГЕРБ ", добави той.
 Андрей Райчев: Борисов си взе партията от Цветанов след
Андрей Райчев: Борисов си взе партията от Цветанов след " Апартамент гейт "

Според него Борисов е бил плебей на личния си календар за бъдеще на президент

Според Плевнелиев, като партия ГЕРБ толкоз дълго е доминирала в политическия живот, че самата тя би трябвало да си дава сметка за инфлацията в политиката . " Ако считаме, че Бойко Борисов има проект да извади нови лица на дневен ред, да даде нови ясни цели - то тогава би могъл и да успее ", означи още някогашният президент.

По мотив " Апартамент гейт " съгласно него е значимо публицистите и неправителствените организации да водят тази борба за чистотата в българската политика, за битката с корупцията и зависимостите.

" Аз поддържам, че този скандал гръмна, само че не желая той да остане единствено в границите на един апартамент . Много хора в България би трябвало да дадат пояснение по какъв метод са получили една или друга полза. Институциите би трябвало да могат да насочат прожекторите към всеки акт на липса на положително и аргументирано пояснение за материално облагодетелстване ", уточни Плевнелиев.

Ниската изборна интензивност, на която бяхме очевидци на европейските избори, е един сигнал към всички. За мен най-големият проблем е този. Доказателство, че жителите имат ниско равнище на доверие към институциите и политическите водачи, сподели Плевнелиев.
 Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев
Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Това е единствено айсберг на същинската корупция, уверен е той

Той не пропусна да разкритикува и наследника си Румен Радев. " Държавният глава би трябвало да знае къде стоим, а през днешния ден би трябвало да знаем, че към този момент се е скарал с държавното управление на Съединени американски щати. Той го упрекна в корупция поради договорката с Ф-16, а тя е утвърдена от Сената. Той изгуби доверието на американското държавно управление и прави всичко допустимо, с цел да раздели Европейски Съюз . Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската страна, с цел да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в извънредно тежка геополитическа обстановка и ще изгубим доверието на американската страна. Покупката не е единствено пари, а е геостратегическо решение ", разяснява той срещата на Радев в Санкт Петербург с съветския държавен глава Владимир Путин.

Според Плевнелиев възможностите на Манфред Вебер и Франс Тимерманс да оглавят идната Европейска комисия не са огромни. Все по-силна изглеждала кандидатурата на Мишел Барние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР