Президентът решава за третия мандат, а ние спазваме Конституцията и

...
Президентът решава за третия мандат, а ние спазваме Конституцията и
Коментари Харесай

Нинова: Видим ли, че няма възможност да се състави правителство ще върнем веднага мандата

" Президентът взема решение за третия мандат, а ние съблюдаваме Конституцията и разпоредбите. Приемаме третия мандат като обвързване и доста сложна работа. Ситуацията е доста напрегната. Ще се опитаме да помирим партиите и да върнем разговора. Ще е доста мъчно, само че не и невероятно да формираме държавно управление. Призовавам за успокоение и разсъдък. Държавата е в мъчно състояние и ние би трябвало да създадем всичко допустимо да съставим държавно управление ", съобщи пред bTV ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто през днешния ден получи третия мандат за сформиране на държавно управление.

" Различията ни с президента и служебното държавно управление са по сериозните политически тематики. Това са оръжието за Украйна, закупуването на новите изтребители F-16, внасянето на постоянен бюджет. Не знам за какво госпожа Йотова направи това изявление. Ако има постоянно държавно управление, то единствено би трябвало да дефинира политиките си. Ще поканим всички на диалози и ще беседваме. В сряда ще има народен съвет на Българска социалистическа партия, на който ще се обсъдят дейностите ни с получения трети мандат ", уточни Нинова.

" Виждам, че някои партии желаят двустранни срещи, другите желаят да се съберем всички. За мен по-работещо е да сме всички на лидерска среща и да беседваме. Ако Националният съвет ни упълномощи, ще звънна персонално на всички водачи и ще ги поканя на тази среща. Ако някой водач не пристигна, това ще значи, че не желае да беседваме. Видим ли, че няма опция да се сформира държавно управление ще върнем незабавно мандата и няма да бавим ненужно времето ", добави водачът на социалистите.

" Не желаеме да приказваме за министерски кресла, лица и конструкция на кабинета. Лично за мен министър председателят би трябвало да е еднообразно далечен от всички партии и подсилен от тях ", безапелационна е Нинова.

" На лидерската среща би трябвало да обсъдим 5 въпроса. Първо - желаеме ли държавно управление. Второ - каква работа би трябвало да свърши това държавно управление. Трето - какъв период ще има това държавно управление. Четвърто - конструкция и състав на това държавно управление. Пето - ясна и точна политическа отговорност, а не да се схваща от медиите какво е направил някой от съдружните сътрудници ", изясни Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР