Президентът Радев работи за себе си и за удължаване на

...
Президентът Радев работи за себе си и за удължаване на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Президентът Радев работи за себе си

" Президентът Радев работи за себе си и за удължение на интервала, в който извършва неконституционен размер пълномощия. Това е сериозен риск за българската страна “, това сподели евродепутатът Радан Кънев в студиото на " Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

Той съобщи, че конституционната народна власт не действа. Кънев сподели, че всеки, който желае да организираме избори на всеки три месеца би трябвало да си дава сметка, че неговото държание води до  опасности в тази интернационална обстановка.

" Имаме извънредно странна форма на държавно управление, назначена от президента. Ние сме единствената страна с сходна структура. Конституционно това е краткотраен феномен, който се трансформира в  непрекъснат. Ние непрекъснато имаме неизбрано държавно управление. Имаме и различен парламентарен феномен, а точно разпускането на Народното събрание. В Европа Народното събрание работи до провеждането на избори и управлява държавното управление дотогава. В България редовно имаме по два месеца без парламент и още един месец, в който се избира устав “, изясни евродепутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР