Президентът Радев подписа указ с предложение до Народното събрание да

...
Президентът Радев подписа указ с предложение до Народното събрание да
Коментари Харесай

Радев подписа указа за избор на кандидата на ИТН за премиер

Президентът Радев подписа декрет с предложение до Народното събрание да избере претендента за министър-председател на " ИТН " Пламен Николов, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на прессекретариата на президента. Това стана откакто кандидат-премиерът на " ИТН " Пламен Николов върна на президента осъществявания проучвателния мандат. В него имаше единствено една промяна. В последния миг юристът Иво Атанасов смени като претендент за правосъден министър Момчил Иванов, който самичък се отдръпна.

" Избрали сме се на него, тъй като това е извънреден експерт. Този човек е ръководител на нашата арбитражна контролна комисия. Той е арбитър са дългогодишна процедура. Мисля, че е една почтена кандидатура, а нашата пейка е дълга, по този начин или другояче. При всички положения мисля, че това е един превъзходен избор ", съобщи Пламен Николов, претендент за министър-председател.

" Първо, на министър се гледа съществено по работата, която прави. Второ, ние имаме извънредно положителни адвокати. Трето, Момчил не е в този лист поради вас, тъй като вие тиражирахте нелепости и неистини. Колеги, ние му имаме вяра, добре, на част от медиите. Това е негово решение. Това не е казарма, в която някой издава заповедите и някой потегля на фронта, другояче отива на дисцип. Това е негово решение поради помията, която се изля върху него ", съобщи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ".

" От опит знам какъв брой е мъчно да се сформира кабинет, да се привлекат честни хора с ясни цивилен позиции, с нужните експертиза, опит и визия за развиване на съответните министерства. Хора, които могат да се сглобят в обединен... Надявам се, че сте съумели в тази нелека задача. Надявам се, също по този начин, че продължавате в открит и градивен разговор с вашите сътрудници в Народно събрание да търсите нужната парламентарна поддръжка ", съобщи президентът Румен Радев.

Партията на Слави Трифонов удостовери, че чака поддръжката на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия, с цел да прокара проектокабинета си в пленарната зала идната седмица.

" Сметките, сътрудници, знаете за кръчмаря и сметките. Когато президентът издаде декрет и когато има гласоподаване в зала, ще забележим какъв брой гласа, кой, къде и по какъв начин гласоподава. Ясно е, че ние чакаме поддръжката на " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", както и поддръжка в тази ситуация, тъй като сметките не излизат, и от Българска социалистическа партия. С тях сме водили единствено диалози, с тях сме постигнали общи насоки, стъпки, ограничения, които са разказани в тая декларация. Тя е изпратена и до трите парламентарни групи, подписана от нас. Очакваме от тях поддръжка. Сега, в случай че те желаят нови избори няма да поддържат кабинета. Решението е в тях. Това е демокрацията ", добави Тошко Йорданов, представен от Българска национална телевизия.

Гласуването на проектосъстава и структурата на по този начин оферти Министерски съвет би трябвало да бъде другата седмица в пленарната зала на Народното събрание.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР