Президентът Радев изчете какво ли не, но не и ясна

...
Президентът Радев изчете какво ли не, но не и ясна
Коментари Харесай

ВИДЕО: Борисов отиде да следи нивата на язовирите и пак скочи на Радев


Президентът Радев изчете какво ли не, само че не и ясна позиция за задържането на Алексей Навални, брачната половинка му и опозиционни водачи. А нашата позиция, на евроатлантическата и демократическата общественост е да бъде освободен.

Това разяснява министър председателят Бойко Борисов , който в неделя заран се срещна с работата в центъра в Министерство на околната среда и водите за наблюдаване в действително време на язовири, въздух, депа и фабрики. За визитата на премиера още веднъж разбираме от неговия Facebook профил, където се предаваше онлайн.

В събота при визитата си в Сливница Бойко Борисов съобщи, че тишината и мълчанието на президента по тематиката „ Навални ” е оглушителна. И го прикани да съобщи какво мисли по въпроса. От своя страна Румен Радев отговори: „ Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и публицисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български жители. В европарламента се прочу със заканата „ да изгори ” Елена Йончева, както самичък се показва в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили леговище в Европа. Сега се прави на труженик за народна власт. Защото към този момент завърши с тази в България, по тази причина „ освобождава ” други нации. За мен проблемите на българската народна власт са прекомерно трагични, с цел да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов ”.

Не чух позиция и по изгонените съветски дипломати – общо над 6. Когато приказва за Гебрев, със службите на Англия ние доста работим по тази тематика, продължи Борисов коментара си при днешното посещаване в Министерство на околната среда и водите.

Да, вътрешна работа, несъмнено. Но за какво каним наблюдаващи от други страни, когато организираме изборите – с цел да бъдем безусловно сигурни, че са почтени, транспарантни и ясни. Така, че с нищо не съм го засегнал ( Румен Радев – бел. ред.), с цел да дава отговор по този начин остро. Това е държавният ни глава, най-висшата инстанция, с изключение на да каже позицията си – да или не, няма да му се карат толкоз, разяснява министър председателят.

Той напомни, че позицията на държавното управление е неотложно да бъдат освободени хората, които са арестувани поради политическа активност. И това не значи, че скапваме връзките си с Руската федерация, заключи Борисов.



По време на визитата си в Министерство на околната среда и водите, Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви информация за всички нерегламентирани сметища в страната.

„ Да заделим средства, да пратим да ги изчистят веднъж вечно и след това към този момент контролът да бъде нечовечен “, сподели той.

Премиерът Борисов означи, че средствата, които ще бъдат отпуснати, ще бъдат заделени целево, както бе със случая с почистването на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на Водноелектрическа централа „ Своге “. Министър-председателят бе безапелационен, че изхвърлянето на боклуци на нерегламентираните места би трябвало да се проверява като закононарушение. Борисов посочи, че наказания ще бъдат налагани на всички, в това число и на кметовете на съответните общини, които не упражняват надзор.



По време на визитата министър Емил Димитров срещна премиера с опциите на системите за работа. В резултат на активността на звеното съотношението на нерегламентираните транспорти по отношение на общия брой на транспортите за импорт на боклуци от февруари до декември 2020 година понижа от 11,6 до 1%. Звеното реализира и съгласуваност и наблюдаване на комплексните и значими язовири за дейно ръководство на водните запаси и предварителна защита на риска от наводнения. Отскоро центърът разшири своята активност и във връзка с контрола върху замърсяването на въздуха. През последните няколко месеца центърът беше освежен и уголемен с спомагателни зали, беше обезпечено модерно техническо съоръжение, осведомителни системи и системи за видеонаблюдение, които дават опция за непрестанно наблюдаване и надзор в действително време. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР