Президентът работи за себе си. Той удължава периода, в който

...
Президентът работи за себе си. Той удължава периода, в който
Коментари Харесай

Радан Кънев: Президентът работи за себе си

„ Президентът работи за себе си. Той удължава интервала, в който извършва неконституционни пълномощия, което е сериозен риск за българската страна “, това сподели евродепутатът Радан Кънев пред Нова нюз.

Той съобщи, че конституционната народна власт не действа. Кънев сподели, че всеки, който желае да организираме избори на всеки три месеца би трябвало да си дава сметка, че неговото държание води до  опасности в тази интернационална обстановка.

„ Имаме извънредно странна форма на държавно управление, назначена от президента. Ние сме единствената страна с сходна структура. Конституционно това е краткотраен феномен, който се трансформира в  непрекъснат. Ние непрекъснато имаме неизбрано държавно управление. Имаме и различен парламентарен феномен, а точно разпускането на Народното събрание. В Европа Народното събрание работи до провеждането на избори и управлява държавното управление дотогава. В България редовно имаме по два месеца без парламент и още един месец, в който се избира устав “, изясни евродепутатът.

„ Българска социалистическа партия е прекомерно токсична даже за ГЕРБ и Движение за права и свободи “, сподели той. Кънев съобщи, че не може да се приказва за другарство, политически съюз, партньорство, а може да се приказва за договаряния, с които да се стигне до избрана политическа стратегия. „ С актуалните позиции на Българска социалистическа партия, която застана до „ Възраждане “, това даже не е допустимо “, разясни той. Политикът сподели, че от началото на експанзията в Украйна Българска социалистическа партия се оказа неосъществим сътрудник и от политически и от морални съображения

Според него късмет за кабинет с втория мандат на практика има, точно с присъединяване на Политическа партия и Демократична България.

Кънев е на мнение, че положението на неуправляемост в страната нанесе доста вреди, а влизаме в основна година за развиването на цяла Европа. Той бе безапелационен, че са нужни десетки законодателни промени.

Това което стана през днешния ден с превъзмогването на президентското несъгласие върху Изборния кодекс е проблем за сформирането на болшинство, уточни той. „ Вманиачаването в хартиената бюлетина демонстрира, че или дребния партиен интерес е по-голям от всичко друго, или че се прави проява за предпочитание за ръководство на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи “, добави Кънев.

Евродепутатът проучва: „ България към този момент втора година е в дълбока политическа рецесия. Имаме четвърти парламент, който не може да сформира държавно управление. Ако има избори през март обстановката в идващия парламент ще бъде по-трудна. “

Той бе безапелационен, че законодателната стратегия е значима, с цел да можем да използваме парите от Плана за резистентност, само че и с цел да вървим напред.

По отношение на Зелената договорка Кънев сподели, че тя отваря пред българската стопанска система нови благоприятни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР