Президентът Путин иска по-малко НАТО по границите на Русия, но

...
Президентът Путин иска по-малко НАТО по границите на Русия, но
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин иска по-малко НАТО по границите на Русия, но получава обратното |

Президентът Путин желае по-малко НАТО по границите на Русия, само че получава противоположното. Иска да разедини Европа и Северна Америка, само че ние сме по-обединени отвсякога. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се включи от Брюксел, на Конференцията по сигурността и защитата в Отава.

Той (Путин- бел.ред) желае да държи европейските нации като заложници на съветския газ и нефт. Вместо това Европейски Съюз предизвиква страните да диверсифицират своите снабдители и да се придвижат по-бързо към възобновимата сила. Президентът Путин желае да изгаси огъня на свободата и демокрацията в Украйна. Но колкото и тъмни да бъдат идните дни и седмици, огънят ще продължава да гори, сподели още той.

По думите му Европа и Северна Америка ще продължат да поддържат този огън жив, като бъдат солидарни с Украйна и продължат да пазят всички съдружници на НАТО.

Според Столтенберг войната не е единствено против интернационалните закони - тя цели да унищожи целия международен- законов ред, от който зависят нашият мир и сигурност.

" Съобщението ни до президента Путин е ясно - Спри тази война. Оттегли силите си и избери пътя на дипломацията ", посочи генералният секретар на НАТО.

Той подсети за следствията от спора - стотиците цивилни жертви, филантропичната рецесия, разрушените градове и инфраструктура. Сърцето ни се къса, мъчително е, съобщи Столтенберг.

Каквото и да се случи в идващите месеци, каквито и да са задачите на Русия, преследвани с принуждение и експанзия, Москва ще се провали и към този момент се проваля, заключи той.

Столтенберг означи още, че наличието на НАТО по източния фланг е удвоено през последните седмици. Според него, в случай че спорът напусне границите на Украйна, ще бъде още по-разрушителен и ще донесе още повече гибел. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР