Президентът провежда консултации с ГЕРБ-СДС преди връчването на мандата за

...
Президентът провежда консултации с ГЕРБ-СДС преди връчването на мандата за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Президентът провежда консултации с ГЕРБ-СДС преди връчването на мандата за ново правителство

Президентът организира съвещания с ГЕРБ-СДС преди връчването на мандата за ново държавно управление. Неслучайно стартирам консултациите точно с вас. Публичната връзка сред партиите като че ли съживи призракът на предварителните парламентарни избори. Това съобщи президентът Румен Радев.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Важен въпрос е комплицираните връзки сред сътрудниците в обединението?

Как преценявате темпа на договарянията? Готови ли сте за връчването на мандата или имате потребност от още време? Надявам се на градивен разговор “, сподели още Радев.

„ Проблемите в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца. Въпреки съществуването на мощно сплояващи фактори в обединението и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители, конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, с цел да подкрепи процеса на сформиране на държавно управление. “

 

За консултациите при Румен Радев дойдоха Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назрян, както и пиарът на ГЕРБ и народен координатор на партията Никола Николов.

 

SafeNews напомня, че през днешния ден стартират консултациите с парламентарно-представените партии преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Първи на „ Дондуков ” 2 ще отидат от ГЕРБ-СДС. Днес са планувани диалози и с ПП-ДБ, както и с Движение за права и свободи. А на следващия ден срещите ще продължат с партиите от опозицията – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

В търсене на решение за ротацията от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водиха договаряния, които продължиха два дни. Резултатите от тях остават неразбираеми.
Вчера президентът посочи, че прави консултациите и по въпроса – по кое време да бъде връчен първият мандат. За това в Конституцията няма очакван период. Първата допустима дата, в която президентът може да връчи изследователски мандат на кандидат-премиера на първата парламентарна мощ е сряда, 13 март.

 

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР