Президентът пристигна в Португалия, където ще бъде на официално посещение

...
Президентът пристигна в Португалия, където ще бъде на официално посещение
Коментари Харесай

Посрещнаха с военни почести Румен Радев в Португалия


Президентът дойде в Португалия, където ще бъде на публично посещаване по покана за своя португалски сътрудник Марселу Ребелу де Соуза.

Около 18:00 ч. локално време българският държавен глава беше приветстван с военни почести на летището в град Порто, откъдето стартира неговата аудиенция. Сред присъстващите на летището бяха българският дипломат в Португалия Н. Пр. Иван Найденов и португалският дипломат у нас Н. Пр. Ана Мария Рибейру да Силва. 

На 12 април ще бъде посрещнат от Марселу Ребелу де Соуза с гала в града, а двамата президенти ще проведат среща, след която са планувани взаимни изказвания за медиите. В първия ден от своята аудиенция българският държавен глава ще беседва и с кмета на града Руи Морейра. 

На 13 април, сряда, президентът и ръководената от него делегация ще отпътуват за столицата Лисабон, където Радев ще беседва с министър-председателя Антониу Коща и ръководителя на Народното събрание Аугущу Сантуш Силва.          

В рамките на своето посещаване ще срещне и с представители на българската общественост в страната. Посещения на Европейската организация за морска сигурност, основана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на президента. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР