Президентът показа, че той управлява правителството. Това се видя като

...
Президентът показа, че той управлява правителството. Това се видя като
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Президентът показа, че той управлява правителството 


„ Президентът сподели, че той ръководи държавното управление. Това се видя като лиши опцията на Кирил Петков за дейности в една или друга поска. “ Това съобщи пред Нова ТВ депутатът Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

На въпрос дали от партията в действителност упрекват Никола Минчев, че е знаел, че е болен от ковид той отговори, че има няколко гледни точни и една от тях е здравната.

„ От здравна позиция признаците не идват внезапно. Всички знаем, изключително тези, които са го изкарали, че нещата не се случват внезапно. Човек усеща, че не е добре, че се разболява от нещо. Друг е момента, че действително той оказа помощ на Кирил Петков в сериозен миг. Това е детско държание. Безотговорно е. Най-малкото като е усетил, че не е добре е трябвало да излезе. Той заема висока позиция, несериозно е това държание. “, изясни Ангелов.

Той разяснява и съкращаването периода на карантината на инфектирани с ковид и контактните лица.

„ Това е вярно от здравна позиция, само че съгласно мен не беше разумно това да е първата стъпка. Има и по-важни въпроси по отношение на пандемията – грижата за медиците и лечебните заведения. Това беше неглижирано от последните две държавни управления на Радев. “, безапелационен е някогашният здравен министър.

Според него при ръководството на ГЕРБ лечебните заведения са работели умерено във връзка с заплащането. Не са били получавани писма, че има неизплатени суми. Увеличени са били средствата за лечебните заведения, ангажирани с битката с COVID-19. Били са обезпечени и обещаните 1000 лева без да е нужното те да носят хронометри.

„ Това с хронометрите могат да измислят единствено хора, които в никакъв случай не са влизали и не знаят по какъв начин се лекува. Не знаят по какъв начин минава деня на един доктор, на една сестра или един санитар.

Ангелов е безапелационен, че когато са пристигнали у нас имунизациите и е бил даден старт на вксинационната акция ръководството е съумяло да обърне отрицателното мислене на хората и от 27% искащи да се имунизират в края на февруари предходната година броят им се е нараснал на 60 на 100, съгласно направено социологическо изследване.

„ През месец май това беше променено. Антиваксърското говорене на служебния министър Кацаров, назначен от президента Румен Радев спря имунизационния развой. Не трябваше да се стопират зелените коридори. “, изясни още той.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР