Президентът по никакъв начин не защитава българските интереси, дали защитава

...
Президентът по никакъв начин не защитава българските интереси, дали защитава
Коментари Харесай

Денков: Не знам дали Радев защита интереси на други държави, но знам, че не защитава българския интерес

Президентът по никакъв метод не пази българските ползи, дали пази непознати ползи - дано всеки самичък да намерения. Може би пази ползите на други страни - Русия, Унгария, Сърбия, не знам, само че не пази ползите на България.

Това разяснява пред български публицисти в Брюксел министър председателят Николай Денков. Днес президентът сезира Конституционния съд за таксите за транспорт на съветски газ.

Това сезиране не е правомерно и не трябваше да го прави. Това е срещу ползите на България, безапелационен бе Денков. Той посочи, че цялата информация за таксата за транспорт на съветски газ е изпратена до Европейската комисия и там я преглеждат.

Ако имат някакви мнения по техническата реализация, ще ги изпратят. Но никой не е споделил, че тази такса не е правомерна, добави Денков.

Министърът-председателят сподели още, че се чака Европейска комисия да изпрати писмо до Нидерландия с покана за задача в България по отношение на приемането ни в Шенген.

Не разчитаме на тези два дни, с цел да убедим Нидерландия, че сме готови за Шенген, само че имаме доста значителен прогрес по отбраната на границата в последните месеци и всичко това се регистрира. Дипломацията също би трябвало да си свърши работата - разчитаме на поддръжката и на другите страни, сподели още министър председателят.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР