Президентът Петро Порошенко подписа Закон, с който морските граници на

...
Президентът Петро Порошенко подписа Закон, с който морските граници на
Коментари Харесай

Порошенко подписа закон за разширяване на морските граници на Украйна

Президентът Петро Порошенко подписа Закон, с който морските граници на Украйна се уголемяват от 12 на 24 морски благи. Това оповестиха от пресслужбата на президента.
„ Съгласно закона, прилежащата зона е зона в намерено море, която принадлежи към териториалното море на Украйна и външна граница, която се намира на повече от 24 морски благи, считани от изходните линии, от които се отмерва ширината на териториалното море на Украйна “, се споделя в известието, отбелязва организация " Фокус ".
Според Закона в Черно море се вкарва „ прилежаща зона “ на Украйна, която е открита на 24 морски благи (44,4 км) от изходните линии, от които се считат териториалните води на страната, като излиза наяве, че кардинално териториалните води са лимитирани в зоната от 12 благи (22,2 км) от тези линии.
Руски медии разясняват още, че във въпросната зона от 24 морски благи Военноморските сили на Украйна ще могат да стопират, оглеждат, задържат или арестуват задгранични кораби и членовете на техния екипаж. Ако плавателният съд е нарушил законодателството и се пробва да се скрие, то на украинските сили са дадени пълномощия да преследват нарушителя и да го задържат, с цел да бъде измамен под отговорност „ в сходство с Конвенцията на Организация на обединените нации по морското право от 1982 година “.
Правото за гонене важи, до момента в който плавателният съд не влезе в териториалното море на страната, под чийто байрак плава, или на която и да е друга страна. Законът влиза в действие на идващия ден след обнародването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР