Президентът Петър Стоянов получи наградата за европейски принос на името

...
Президентът Петър Стоянов получи наградата за европейски принос на името
Коментари Харесай

Петър Стоянов получи годишната награда за европейски принос

Президентът Петър Стоянов получи премията за европейски принос на името на проф. Иван Шишманов. Призът е за историческия принос на Стоянов за интеграцията на България в Обединена Европа.

Гостите на церемонията Гюнтер Ферхойген, еврокомисар по разширението от 1999 до 2004 г, както и докладчикът за България Джефри ван Орден показаха оценката си, че 20 години по-късно са щастливи да кажат, че България изцяло е оправдала доверието, което са вложили в нея.

Президентът Петър Стоянов одобри премията от името на целия екип от стотици хора, работили по присъединението на България към Европейското семейство. Според него на този стадий Европа би трябвало да дефинира какъв желае да бъде общия европейски дом.
Петър Стоянов, президент на Република България 1997-2002: Изграждането на Европа е като да посадиш дърво. Не можеш да изградиш дърво, само че можеш да го построиш. Трябва да го засадиш, да се грижиш за него, да го поливаш, да изчакваш да минат другите сезони до момента в който започнеш да береш неговите първи плодове и по този начин би трябвало да е до дъно.  Гюнтер Ферхойген пред Българска национална телевизия: България изцяло оправда доверието отпреди 20 години Гюнтер Ферхойген пред Българска национална телевизия: България изцяло оправда доверието отпреди 20 години
Президентът от 1997 до 2002 година Петър Стоянов ще получи премията тази година за Европейски принос. Призът е за историческия принос на Стоянов за и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР